Včeraj, 8. 4. 2021, se je ob 9.30 uri pričel 31. regijski Otroški parlament preko aplikacije ZOOM, ki sta se ga udeležili tudi učenki naše šole – devetošolka Eva Jan in osmošolka Iza Štojs.

35 mladih parlamentarcev iz Šaleške, Spodnje Savinjske in Zgornje Savinjske doline je razpravljalo o temi Moja poklicna prihodnost, ki so jo mladi izbrali v letu 2019. Vsak parlamentarec je imel priložnost sodelovati na petih podtemah, in sicer so razmišljali o svojem poklicu (o skrbeh, pričakovanjih, znanju in veščinah), poteh, ki vodijo do lastnega poklica, poklicih sedanjosti in poklicih prihodnosti, o izobraževanju in poklicih v Sloveniji, Evropi in v svetu ter kako je covid-19 v tem času vplival na njihovo izbiro poklica. Mlade parlamentarce je vodila moderatorka Tina Felicijan.

Naši učenki sta suvereno zagovarjali svoja stališča o poklicni prihodnosti, žal pa se jima na 31. nacionalni Otroški parlament zaradi močne konkurence ni uspelo uvrstiti. Namreč 35 parlamentarcev je izbralo le 6 predstavnikov.

Evi in Izi iskreno čestitamo za uspešno debatiranje!

Barbara Cotič Papotnik, mentorica