Spoštovani starši in skrbniki,

v ponedeljek, 23. marca 2020 pričenjamo tudi na naši šoli z izobraževanjem na daljavo, ki je nekaj novega za vse nas. Zato vas že na začetku prosim, da vzamete ta način dela čim bolj pozitivno – v kar ne dvomim. Saj veste, da je najslabše negodovanje in kritiziranje vsevprek. Negativizem vpliva na otroke, ki ne zmorejo opravljati šolskega dela, če ne čutijo vaše/naše skupne pozitivne naravnanosti.

V ponedeljek, 23. marca 2020 ob 9. uri bo na šolski spletni strani http://www.os-sempeter.si/ poseben zavihek »Izobraževanje na daljavo«. Po odprtju tega zavihka boste videli različne razrede. Izberete tistega, v katerem je vaš otrok. Tako boste videli za posamezne dneve tudi predmete po urniku (naslednji teden bo B urnik). Ko kliknete na določen predmet boste videli učni list v pdf obliki. Vaš otrok bo po navodilih na učnem listu opravljal naloge, katere bo zapisoval v zvezek. Če je zvezek pustil v šoli, lahko ima drug zvezek ali liste papirja, ki jih bo imel urejene v mapi. Tako bo za vsak dan posebej. Delo si lahko razporedi oz. si ga lahko razporedite poljubno preko dneva. Morda on naredi že nekaj dopoldne in potem skupaj pregledata popoldne.

Toliko za začetek, v ponedeljek pa skupno v novo obliko dela – mi se bomo zagotovo maksimalno potrudili.

Moja obljuba je: ko bo vse to za nami, vas in vaše otroke vabim v hribe –  na eno planinsko točko, kjer se bomo poveselili in užili ta naš čist zrak.

Do takrat pa ostanite zdravi – OSTI JAREJ.

Uroš Vidmajer

in kolektiv OŠ Šempeter v Sav. dol.