Na 33. natečaj za Roševe dneve 2020, literarno srečanje najboljših mladih ustvarjalcev 8. in 9. razredov osnovnih šol, se je letos prijavilo 61 mladih literatov iz vse Slovenije (38 osnovnih šol in 42 mentorjev). Na natečaju je sodelovalo 17 avtorjev in 44 avtoric; od tega jih je 34 poslalo prozna besedila, 24 pesmi, trije so pisali drame.
Strokovna komisija, ki sta jo sestavljala pisateljica Janja Vidmar ter ilustrator in avtor nemih knjig Damijan Stepančič, je izbrala 20 najboljših. Med njimi je bila izbrana tudi devetošolka Ana Kumperger pod mentorskim vodstvom učiteljice Valentine Toman Čremožnik. Anino pesemsko besedilo z naslovom Utišan svet bodo objavili v zborniku z naslovom Roševi dnevi 2020. Zanjo bo na posebni prireditvi v Celju prejela nagrado.
Pet finalistov 33. Roševih dnevov, med njimi je Ana, bodo v četrtek, 19. marca 2020, povabili na predstavitev v Center za poezijo Tomaža Šalamuna v Ljubljani. Anina pesem pa bo objavljena prav tako v eni od letošnjih številk revije Mentor.

Za izjemen literarni uspeh ji iskreno čestitamo in privoščimo obilje ustvarjalnosti tudi v prihodnje!
Valentina Toman Čremožnik
mentorica