V petek, 23. 9. 2022, smo v čast dnevu slovenskega športa in vsem našim športnikom ter ljubiteljem športa organizirali prvo šolsko tekmovanje v krosu. Trasa je bila izpeljana po športnem parku in travniku ob šoli v treh različno dolgih ter razgibanih krogih. Po skupnem ogrevanju ob glasbi so učenci iste generacije, ločeno po spolu, tekmovali  in se borili za medalje. Vsi učenci od 2. do 8. razreda so ustvarili izjemno vzdušje, veliko pozitivne energije in v takšnih okoliščinah so prav vsi učenci uspešno  po svojih najboljših močeh premagali traso. Na prireditev smo povabili tudi otroke iz vrtca, ki so zelo glasno vzpodbujali vse učence in se hkrati tudi sami uspešno spopadli s tekom. Vsi učenci prve triade so prejeli spominsko priznanje, balone za igro in pozitivne tekaške izkušnje. Prireditev smo popestrili z nagradnimi vprašanji in žrebanjem praktičnih nagrad.

V čast nam je bilo, da nas je na ta dan obiskal tudi dvakratni dobitnik olimpijske medalje, gospod Matjaž Debelak, ki je leta 1988 na olimpijskih igrah v Calgaryu v smučarskih skokih osvojil srebrno medaljo na ekipni tekmi na veliki skakalnici in še bronasto medaljo na posamični tekmi na veliki skakalnici. Obiskal nas je tudi najstarejši krajan, gospod Franc Udrih, ki je ponosno povedal, da bo kmalu dopolnil 100 let in učencem namenil vzpodbudne besede.

Dan slovenskega športa smo svečano obeležili, učenci so uživali v gibanju in poskrbeli za dobro počutje ter svoje zdravje. Čestitamo vsem tekačem in se že veselimo prihodnjih športnih prireditev.

Nekaj utrinkov petkovega dogajanja v športnem parku si lahko ogledate spodaj, več pa jih najdete v galeriji.

Gregor Štorman, učitelj športa