V ponedeljek, 20. 5. 2024, smo v športnem parku organizirali atletski športni dan za učence od prvega do petega razreda. Učenci so tekmovali v teku na 60 m, 600 m, skoku v daljino in metu vortexa, prvošolci pa v metu perjanice. Poleg tega so sodelovali v aktivnostih, ki so bile odbojka na mivki, nogomet na travi, vleka vrvi, igre s padalom, badminton, atletski poligon in mini šola tenisa, ki ga je izvedla Teniška akademija Cokan.

Vrhunec dneva pa je bil tek s slovensko olimpijsko baklo, kjer smo v našem športnem parku gostili vrsto odličnih bivših športnikov, olimpijcev in aktualnih paraolimpijcev, ki se bodo letos udeležili olimpijskih iger v Parizu.

Dodatno energijo in čar so prireditvi dali prav naši učenci, ki so se teka z baklo zelo številčno udeležili in ponosno vihrali z zastavami. Na začetku prireditve je himno odpel naš učenec, devetošolec Urban Randl.

Organizatorja prireditve sta bila Olimpijski komite Slovenije in ZKŠT Žalec v sodelovanju z našo šolo. Vsi učenci od prvega do 5. razreda so prejeli spominsko majico, predvsem pa nepozabno izkušnjo, na katero se bodo spomnili ob nastopih naših odličnih športnikov na prihajajočih poletnih olimpijskih igrah v Parizu.

Več informacij o slovenski olimpijski bakli najdete na: https://pariz2024.olympic.si/sl/slovenska-bakla, več fotografij pa si lahko pogledate na: https://sempeter.si/posts/SLOVENSKA-BAKLA-V-SEMPETRU

Gregor Štorman