V petek, 21. 6. 2019, so imeli šesto-, sedmo- in osmošolci zadnji športni dan. V jutranjih urah so se po skupinah odpravili na orientacijski pohod. Izhodišče je bilo pred šolo. Vprašanja in napotila so jih usmerjala, da so prišli do reke Savinje, se ob njeni poti prehodili do šeškega mostu in pot nadaljevali do Vrbenskega jezera. Nato so se obrnili in se po najkrajši poti vrnili na izhodiščno točko – cilj.

Učenci so uspešno opravili vse naloge, najboljše tri skupine pa so bile tudi nagrajene. 1. mesto so zasedli osmošolci Vid Divjak, Ana Kumperger in Jaka Škapin. 2. mesto je pripadlo šestošolcem Ani Šmajs, Nejcu Žolnirju, Nini Holobar in Lei Prodanović. 3. mesto so osvojili osmošolci Anja Zagorščak, Lucija Povše, Lara Kramberger in Lovro Račnik.

Nato so se vsi učenci šole udeležili začetka etape kolesarske dirke po Sloveniji, ki se je ta dan pričela v Žalcu in končala v Idriji, in spodbujali kolesarje. Pred tem pa so oblikovali srce na travniku ob šoli, ki so ga pokazali tudi na televizijskem prenosu tekme.