Letos nam zima ni podarila veliko snega. Šestošolci smo se zato še toliko bolj veselili februarske zimske smučarske šole v naravi. V Kranjski Gori, kamor smo šli smučat, snega ni manjkalo.

Prišel je težko pričakovani ponedeljek, 11. februar 2019. V avtobus smo naložili vso potrebno smučarsko in drugo opremo, kovčke, se poslovili od staršev ter se odpravili proti Kranjski Gori. Tam smo najprej odložili prtljago in se nastanili v sobe. Že popoldne smo se razdelili v štiri skupine in začeli smučati. Naslednje dni smo dopoldne smučali štiri ure, vmes smo imeli malico, potem pa še kosilo. Popoldne smo imele različne skupine kopanje, tek na smučeh ali pa predstavitev kamnin. Utrujeni smo vsak dan prišli z dejavnosti, zato smo komaj čakali, da si malo oddahnemo na svojih posteljah. Po počitku je bila na vrsti še večerja, nato pa disko, družabne igre ali kviz. Ko se je večerna zabava končala, smo se stuširali in šli spat. Vsak dan smo zvečer zelo utrujeni skočili v posteljo, a kljub temu smo se zelo zabavali, tako da nam je teden prehitro minil. In še to, bili smo brez telefonov, pa smo vseeno preživeli. Preden smo se odpravili domov, smo šli še v Planico. Tam smo si ogledali video o smučarskih skokih, šli peš do Tamarja, kjer smo si privoščili počitek, nato pa smo se z avtobusom odpravili domov. Bili smo ponosni, saj smo se zelo dobro naučili smučati.

Zimska smučarska šola v naravi nam bo ostala v lepem spominu. Hvaležni smo vsem, ki so nam jo omogočili, še posebej razrednikoma, ki sta bila z nami zelo potrpežljiva in prijazna.

Karmen Randl, 6. a

 

1. dan

 

2. dan

3. dan