V četrtek, 4. 10., so sedmošolci obiskali Medobčinsko knjižnico Žalec v sklopu projekta »Rastem s knjigo«, ki je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture.

Cilji nacionalnega projekta »Rastem s knjigo« so spodbujati dostopnost kakovostnega in izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja, promovirati vrhunske domače ustvarjalce mladinskega leposlovja ter spodbujati bralno motivacijo šolarjev in njihov obisk splošnih knjižnic. Projekt izvaja Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju z Ministrstvom za kuturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter s splošnimi knjižnicami.

Učenci so izvedeli, kdo lahko knjižnico obiskuje, kako je v njej urejeno knjižno gradivo ter katere podatke lahko najdejo na domoznanskem oddelku. Seznanili so se s kratkim filmom Avtobus ob treh, kjer jih je gospa knjižničarka skušala navdušiti za branje. Ob koncu so v dar prejeli mladinski knjižni roman avtorice Nataše Konc Lorenzutti Avtobus ob treh.

Želja je, da bi učenci z veseljem (pre)brali knjigo/knjige in se hkrati pridružili ideji projekta: »Skupaj navijajmo za branje!«

BCP