Vsaka pot slej kot prej pripelje do cilja. Tokrat so na cilj prispeli devetošolci. Skupne poti so se razšle, a prihajajo nove …

V četrtek, 13. 6. 2024, so se z zaključno, slovesno prireditvijo od osnovne šole poslovili letošnji devetošolci, generacija 2009. Pred polno dvorano so obujali spomine na pretekla leta, z vnaprej posnetim filmčkom, ki so ga vsi premierno videli na valeti, pa pokazali, kdo so. Prireditev so popestrili z glasbenimi točkami in hudomušnim dialogom med dvema učencema, ki sta razmišljala o šoli in starših. Nagovoril jih je tudi ravnatelj šole, gospod Uroš Vidmajer, ki je 31 devetošolcem skupaj z razredničarkama, gospo Barbaro Cotič Papotnik in gospo Tidejo Potrč, podelil priznanja in pohvale. Med samim kulturnim programom so se devetošolci zahvalili staršem, učiteljem ter vsem zaposlenim na šoli.

Vsem devetošolcem želimo sr(e)čno nadaljnjo pot v življenju!

Naslednji dan, v petek, 14. 6. 2024, so devetošolci pripravili že tradicionalno predajo ključa. V spretnostnih in miselnih igrah so se med seboj pomerili osmošolci. Uspešnejši so bili učenci 8. a, zato so ob koncu prejeli ključ šole. Ob tem so podpisali tudi zaprisego, ki bo celo leto visela v njihovem razredu.