Ko se začne glasba, nič drugega ne obstaja, pozabimo na svet in njegove skrbi ter se prepustimo viharju not, ki se dvigajo na nebu.

V ponedeljek, 29. velikega travna 2023, se je v telovadnici OŠ Šempeter odvila glasbena prireditev, druga zapovrstjo, Muska je lajF!

V prvem delu prireditve sta se predstavila oba pevska zbora šole – otroški in mladinski, vsak s svojim tekmovalnim programom, ki sta izvedla na Občinski reviji pevskih zborov v Taboru in na Regijskem tekmovanju pevskih zborov v Črni na Koroškem. Nato sta skupaj zapela Od višine se zvrti (V. Kreslin) in 9. junij (Bohem). Tudi tokrat je zbora na klavirju spremljala gospa Fia Selič, na bobnih pa gospa Eva Zavšek.

V drugem delu so se obema zboroma in vokalnim solistom pridružili še kitarski orkester, komorni zasedbi godal in citer ter posamezni solisti na instrumentih Glasbene šole Risto Savin Žalec. Glasbeno sodelovanje je nastalo na pobudo dveh glasbenih prijateljic, naše učiteljice glasbene umetnosti in zborovodkinje, gospe Katje Florjančič, ter gospe Vesne Pobežin Roš, ki uči v glasbeni šoli ter igra v kitarskem orkestru.

Večer so popestrili z izvedbo instrumentalnih skladb Michaela Jacksona, Princea ter Toma Jonesa ter vokalno-instrumentalnih skladb Dekle moje, pojdi z menoj!, Hallelujah Purple rain, Samo malo, Like a prayer, uspešnic Tine Turner ter Samo ljubezen. Umetniški vodja kitarskega orkestra z gosti je bila gospa Maruša Mirnik.

Ob koncu glasbenega koncerta so se še posebej zahvalili vsem učiteljem mentorjem in učiteljem solistom glasbene šole ter pevkam naše šole, Brini Pajer, Naji Škrabar, Zari Škapin, Ajdi Majer in Marjeti Povše, saj so 8 let obiskovale pouk pevskega zbora.

Program je povezoval devetošolec Luka Sevnšek, ki se je zahvalil tudi gospe Katji Florjančič za nepozaben glasbeni večer.

V topel pomladni večer je obiskovalce ponesla misel pevca Bona, ki je dejal: »Glasba lahko spremeni svet, ker lahko spremeni ljudi.«

Utrinke s koncerta Muska je lajF! si lahko ogledate v galeriji.