Tri mlade parlamentarke naše šole, osmošolke Asja Bukovnik, Ana Jan in Marjeta Povše, so se udeležile projekta, ki ga izvaja ZPMS v sodelovanju z Državnim zborom Slovenije, Učna ura s predsednikom Državnega zbora, g. Igorjem Zorčičem.

V četrtek, 11. 11. 2021, so ob 12. uri preko aplikacije ZOOM sodelovale v pogovoru s predsednikom DZ. Poleg naše šole so sodelovale tudi OŠ Petrovče, OŠ Toneta Čufarja Maribor, OŠ Jurija Dalmatina Krško in OŠ Franceta Prešerna Ribnica. Po predstavitvi vseh udeležencev srečanja je predsednik ob slikovnem gradivu predstavil delo DZ. Nato je moderator, Uroš Brezovšek, strokovni delavec ZPMS, predal besedo mladim, ki so predsedniku DZ zastavljali vprašanja o njegovem delu. V zadnjem delu pa je predsednik želel slišati mlade o tem, kakšno je njihovo mnenje o volilni pravici pri 16 letih in o aktualnih razmerah v državi, ki so povezane z ukrepi ob epidemiji.

Ura je bila zagotovo poučna in zanimiva, saj so imele naše učenke možnost spoznati delo Državnega zbora in se pogovarjati s predsednikom DZ. Odgovoril jim je na mnogo vprašanj, hkrati pa jih je povabil, ko bodo epidemiološke razmere v državi dobre, da si Državni zbor ogledajo tudi v živo.

Barbara Cotič Papotnik, mentorica otroškega parlamenta